keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Biotaiteilijoita





Brasilialais-Amerikkalainen Eduardo Kac on taiteilija, joka käyttää apunaan bioteknologiaan ja geenitiedettä. Hänen tunnetuin teoksensa on Alba. Se on jänis, joka hohtaa vihreänä sinivalon alla. Eduardo on myös voittanut oseita palkintoja teoksillaan.
http://www.ekac.org/


Kuvahaun tulos haulle stelarc

Australialainen esiintyjä Stelarc uskoo teknologian kykenevän kehittämään ihmiskehoa. Stelarcin teokset käsittelevät usein ihmisen ja koneen yhdistymistä ja yhteyttä ja hän käyttää näytöksissään usein robotteja ja muita moderneja ja keinotekoisia elementtejä. Hän on esiintynyt ympäri maailmaa 1960-luvulta lähtien. Stelarc on käynyt läpi vapaaehtoisia leikkauksia ja hän otti käsivarteensa kasvamaan korvan.
https://stelarc.org/projects.php



Suzanne Anker on Amerikkalinen biotaiteilija. Hän on yhdistänyt taidetta ja biologisisa tieteitä jo yli 25 vuotta. Taiteessaan hän yrittää herättää huomiota ilmastonmuutokseen ja lajien sukupuuttoon. Hän käyttää teoksissaan usein luonnon materiaaleja ja mikroskooppisia kuvia.
http://suzanneanker.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Biotaiteilijoita

Brasilialais-Amerikkalainen Eduardo Kac on taiteilija, joka käyttää apunaan bioteknologiaan ja geenitiedettä. Hänen tunnetuin teokse...